DOKUMENTUMOK

Adatvédelmi szabályzat

A Közép és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány „Emlékpontok – Audiovizuális emlékgyűjtés” elnevezésű projektje és a hozzá kapcsolódó videó-tár adatvédelmi szabályzata (nyilvántartási azonosító: 00724-0004)

Mellékletek:

adatvedelmi+szabalyzat.pdf
1_sz_melleklet.pdf
2_sz_melleklet.pdf
4_sz_melleklet.pdf
5_sz_melleklet.pdf


Ajánlott kulcsszavak (1), metaadatok és történelmi korszakok (2)

(1) Egy video-interjú feltöltése során kötelező megadni kulcsszavakat. A Közalapítvány Történész Szakmai Munkacsoportja összeállított egy kulcsszólistát, amely a korszakra vonatkozó legfontosabb szavak és kifejezések listája. A lista a feltöltők ajánlatai alapján tovább bővül.

(2) Egy video-interjú feltöltése során kötelező kitölteni egyrészt az interjú metaadataira vonatkozó táblázatot (készítők adatai, készítés helye és ideje stb.), másrészt az interjú témájára, témáira vonatkozó táblázatot. A Közalapítvány Történész Szakmai Munkacsoportja összeállított egy részletes táblázatot, amely a korszakra vonatkozó legfontosabb témák listája. Az itt található táblázat (pdf) az interjúkészítőknek és -feltöltőknek segítség, hogy a feltöltés során előkerülő űrlap kitöltésére fel tudjanak készülni.

Mellékletek:

kulcsszavak.pdf
interju_feltoltes_metaadatok.pdf


Mondd el, hogy tudjuk... – Hogyan készítsünk történeti interjút?

Az alábbi linkről letölthető a Mondd el, hogy tudjuk... – Hogyan készítsünk történeti interjút? című, a projektben részt vevő diákoknak készült segédanyag.

Mondd el, hogy tudjuk... (pdf)


Mondd el, hogy tudjuk... – Segédanyag pedagógusoknak

Az alábbi linkről letölthető a Mondd el, hogy tudjuk... – Segédanyag a kompetencia alapú, problémaorientált történelemoktatás elmélete és gyakorlata és az "Elbeszélt történelem – az oral history módszerének alkalmazása a történelemtanítás gyakorlatában" címűpedagógus továbbképzéshez című, a projektben részt vevő pedagógusoknak és tanároknak készült segédanyag.

Mondd el, hogy tudjuk... – Segédanyag pedagógusoknak (pdf)


Eljárásrend – az interjú elfogadásának folyamata

Alább letölthető a videók kezelésére és adminisztrációjára vonatkozó eljárásrend. Kérjük, az Ön pályázatának záró dátumát és az átfutási időt figyelembe véve tervezze az interjúk átadásának időzítését, hogy szükség esetén legyen még idő korrigálásra és hiánypótlásra.

Mellékletek:

eljarasrend_-_az_interju_elfogadasanak_folyamata.pdf


Mondd el, hogy tudjuk!

Háromezer interjú a múlt századi Magyarországról

Mellékletek:

mondd_elhogy_tudjuk.pdf