Felhívás

2009. November 11.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a TÁMOP-3.2.9/B-08/1 és a TÁMOP-3.2.9/B-08/2 „Audiovizuális emlékgyűjtés” című pályázat dokumentációja több ponton módosult, ezért a kitöltő program megjelenéséig - ami várhatóan november 18-tól lesz elérhető – kérjük, várjanak a mellékletek kitöltésével is!

Tisztelt Intézményvezetők!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a TÁMOP-3.2.9/B-08/1 és a TÁMOP-3.2.9/B-08/2 „Audiovizuális emlékgyűjtés” című pályázat dokumentációja több ponton módosult, ezért a kitöltő program megjelenéséig - ami várhatóan november 18-tól lesz elérhető – kérjük, várjanak a mellékletek kitöltésével is!

Az OKM Támogatáskezelő várja mindazon középfokú oktatási intézmények pályázatait, akik diákjaikkal együttműködve részt szeretnének venni egy Európában is példa nélküli új történelemtanítási módszer kialakításában. A feladat, hogy a tanulók tanáraik segítségével audiovizuális emlékgyűjtésbe fogjanak, és történeti interjúkat készítsenek családi és lakókörnyezetük idősebb tagjaival. Ehhez biztosít megfelelő hátteret és pénzügyi forrást a TÁMOP-3.2.9/B pályázat. A program célja, hogy saját élményen keresztül életszerűvé, feldolgozhatóvá tegyék a tanulók számára a közelmúlt történelmi eseményeinek tananyagát. A diákok tevékenysége révén elkészült interjúkból oktatási segédanyag készül, mely a nyilvánosság számára is hozzáférhető lesz, s amely segítséget nyújt a történelemtanároknak az 1945 utáni magyar történelem – tehát az emlékezés segítségével is elérhető közös múltunk – feldolgozásához.

Számos iskola felvetette, nem világos számára a két projekt közötti kapcsolat. A TÁMOP-3.2.9/B pályázathoz szorosan kötődő TÁMOP-3.2.9/08/1/A kiemelt projektet a Terror Háza Múzeumot is működtető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány valósítja meg. A kiemelt projekt keretében a közalapítvány neves hazai felsőoktatási intézmények és pedagógiai műhelyek bevonásával akkreditált képzési program keretében kidolgozza az interjúk elkészítésének módszertanát, és ehhez kapcsolódóan képzést nyújt a TÁMOP - 3.2.9/B konstrukció megvalósításában részt vevő pedagógusoknak,

A TÁMOP-3.2.9/B pályázat automatikus, azaz a formai (befogadási-jogosultsági) kritériumoknak megfelelő pályázatok esetében az OKM Támogatáskezelő postázza az általa aláírt Támogatói Okiratot, és 15 napon belül utalja az igényelt előleget.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a pályázati konstrukció iránt, olvassa el annak részletes tartalmát a http://www.nfu.hu/doc/5 oldalon. Továbbá az OKM Támogatáskezelő lehetőséget biztosít szakmai konzultációra is, pályázati Tájékoztatónap keretében. Kérem, jelezze részvételi szándékát az alábbi elektronikus címen 2009. november 13-ig:

okmti@imagefactory.hu

Elektronikus levelében kérjük, jelezze, hogy melyik megyéből, illetve városból érkezik, hogy a tájékoztatók helyszínét ennek figyelembe vételével tudjuk meghatározni.

Azokat, akik a Tájékoztatónapon részt kívánnak venni, közvetlen e-mailben tájékoztatjuk a rendezvény részleteiről.

A pályázat benyújtási határideje: 2009. november 18-tól folyamatosan, a keret kimerüléséig

A pályázat keretében igényelhető támogatás összege: 5-15.000.000,- Ft

A pályázat támogatási intenzitása: 100%

A pályázat bírálati szempontjai: automatikus pályázat, formai, jogosultági kritériumok


< VISSZA