Uniós pályázat a történelmi emlékek gyűjtésére

2009. November 19.

Az 1945 utáni időszak audiovizuális emlékeinek gyűjtésére jelent meg európai uniós pályázat a középiskolák számára. Mindazon középfokú oktatási intézmények pályázatait várjuk, akik diákjaikkal együttműködve részt szeretnének venni egy Európában is példa nélküli új történelemtanítási módszer kialakításában.

Az 1945 utáni időszak audiovizuális emlékeinek gyűjtésére jelent meg európai uniós pályázat a középiskolák számára. Mindazon középfokú oktatási intézmények pályázatait várjuk, akik diákjaikkal együttműködve részt szeretnének venni egy Európában is példa nélküli új történelemtanítási módszer kialakításában.

Mire igényelhető uniós támogatás?

A program célja, hogy a tanulók tanáraik segítségével audiovizuális emlékgyűjtésbe fogjanak, és történeti interjúkat készítsenek családi és lakókörnyezetük idősebb tagjaival, ezáltal saját élményen keresztül életszerűvé, feldolgozhatóvá tegyék a tanulók számára a közelmúlt történelmi eseményeinek tananyagát. A pályázat célja továbbá, hogy a résztvevő pedagógusok korszerű szakmai módszereket sajátítsanak el a pályázat keretében beszerezhető informatikai eszközök alkalmazásával, hozzájárulva ezáltal a középiskolai történelemoktatás módszertanának gazdagításához.

Kik pályázhatnak?

A konstrukció keretében szakiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák, egységes vagy összetett iskolák, valamint közös igazgatású közoktatási intézmények és általános művelődési központok nyújthatnak be pályázatot, amennyiben rendelkeznek szakiskolai, gimnáziumi vagy szakközépiskolai intézményegységgel.

Mekkora az igényelhető támogatás összege?

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 650 millió forint. A pályázaton igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 15 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100 százaléka. A pályázat automatikus, azaz a befogadási-jogosultsági kritériumoknak megfelelő pályázatok a keret kimerüléséig támogatásban részesülnek!

Hogyan lehet jelentkezni?

Figyelem! A beadás határideje és a dokumentáció változott az október 5-ei kiíráshoz képest! A pályázatokat érvényesen 2009. november 18. és december 16. között lehet benyújtani a következő postai címre: Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága, 1055 Budapest, Bihari János u. 5. A pályázat azonosítója a Közép-magyarországi régióban TÁMOP–3.2.9/B-08/1, illetve a konvergencia régiókban TÁMOP–3.2.9/B-08/2.

Figyelem! Ez a hirdetés csak tájékoztató jellegű! A pályázati dokumentáció elválaszthatatlan része a Pályázati Felhívás, az Adatlap és az Útmutató, amelyek együtt tartalmazzák a pályázáshoz szükséges összes feltételt! A pályázati dokumentáció és a kitöltési segédletek a www.nfu.hu honlapról tölthetők le.

 

Sikeres pályázást kíván a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség!

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága az Új Magyarország Fejlesztési Terv közreműködő szervezete.


< VISSZA